Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η μαλακία έχει όρια?

Και το όνομα αυτού Λαζόπουλος, κατά κόσμον Λάκης.

Μάλισταααα. Έχουμε λοιπόν έναν ηθο-ποιώ (?) με ροπή στη σάτυρα (μεταξύ μας, η διαχωριστική γραμμή σάτυρας-ειρωνίας είναι πολύ λεπτή & δυσκολοδιάκριτη -δυσκοίλια κοινώς- αρκετές φορές) όπου, όπως ο ίδιος αναφέρει δεν έχει όρια (η σάτυρα).

Και αναρωτούμαι: Καλά, γιατί όλα πρέπει να έχουν ένα όριο και η σάτυρα να μην έχει??

Ποιό είναι αυτό το μυστικό, που εμπεριέχεται στη σάτυρα και εξ ορισμού δεν έχει στεγανά και περιορισμούς? Γιατί το ενεξέλεγκτο εδώ να θεωρείται προσόν και αλλού όχι?

Ή μήπως αυτό ισχύει μόνο για τη Λαζοπουλαία σάτυρα? Δλδ εγώ μπορώ να σατυρίσω (και να σιχτιρίσω) χωρίς όρια?
Αν σατυρίσω (κοροιδέψω) μια καμπούρα γριούλα που περπατάει σκυφτά, ή έναν φαλακρό με αλλωπεκία είμαι νόμιμος, άρα ηθικός (ηθο-ποιός) άρα Αριστοφανικός?
Ό,τι κι αν σούρω στον καθένα σας, αν αυτοχαρακτηρισθώ ¨σατυρικός" έχω το ακαταλόγιστο?


Πάμ' παρακάτ' τώρα.

Αν στη βαρκούλα μου (4,5 μέτρα με το συμπάθειο όλη κι όλη) έβρισκαν 2 κιλά κοκαίνης, θα αλληλογραφούσαμε τώρα από την Δ' πτέρυγα Κορυδαλλού, εν αντιθέσει με ένα ιστιοπλοικό αγκυροβολημένο στη Μύκονο τίγκα στ' αμπάρια με κοκαίνη.
Τελικά φαίνεται, όλα είναι θέμα μεγέθους...που πας βρε μικρομεσαίε & προβληματικέ κανίβαλε με την κλασομπανιέρα σου?

Φυσικά ο Λαλάκης (υποκοριστικό του υποκοριστικού) έχει και το ακαταλόγιστο του λευκού του (πιό αστραφτερό δε γίνεται) απολυτηρίου του από το Στρατό, όπου οι περισσότεροι αρσενικοί έχουμε υπηρετήσει, διότι ως γνωστόν, ο εν λόγω κύριος δεν υπηρέτησε λόγω "ψυχολογικών" προβλημάτων, προβλήματα βέβαια που εμείς οι υπόλοιποι δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ στη ρόδινη ζωή μας.
Προβλήματα Λάκη, που ίσως σε ακολουθούν από κοντά περισσότερο σήμερα, γιατί με τα εκατομύρια που βγάζεις ως γνήσιος αριστερός, λογικά θα αντιμετωπίζεις προβλήματα επενδύσεων.
Καταθέσεις, ρέπος, ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, Ελβετικοί λογαριασμοί... καταλαβαίνω τον πόνο σου, μου θυμίζεις το τραγουδάκι του Πάριου:
http://www.youtube.com/watch?v=8-i8_GZBnp0

Δίκαια λοιπόν ψηφίστηκες από τους Έλληνες, ως ένας από τους 100 Ελληναράδες!!

Τι άλλο θα ακούσουμε κυρία μου????????

3 σχόλια:

  1. θα έλεγα διασκεδαστής. θα έλεγα performer. Οπως βλέπεις η σάτιρα έχει συγκεκριμένο χρώμα βέλος. Θίγει κάποια θέματα με τρόπο κατανοητό, σε κάνει να χαμογελάς η να σκάς στα γέλια καμιά φορά. Αλλες φορές είναι κουραστικό. Ετερον εκάτερον όμως. Ζούμε στη χώρα με τα πολλά μέτρα και τα πολλά σταθμά. Το κότερο με την κοκαίνη σε χάλασε; Δηλαδή όταν εσύ την απλή κλήση την πληρώνεις και ο άλλος δεν την πληρώνει; Στην κόκα θα κολήσουμε; Νωρίς το κατάλαβες ότι δεν είμαστε και τόσο ίσοι μεταξύ μας. Μερικοί είναι λίιιιγο περισσοτερο ίσοι από τους άλλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω για περφόρμερ, αλλά για τρανσ-φόρμερ ίσως.
    Ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι είναι γεγονός και αθεράπευτα ρομαντικός όποιος το υποστηρίζει.
    Θεωρώ όμως μέγα κοροιδία το να αυτοχαρακτηρίζεται (με τις λαικίστικες πρακτικές του)ο υπερασπιστής των χαμένων κοινωνικών αξιών, ο ρομπέν των φτωχών και των αναξιοπαθούντων, όταν τα σκαλοπάτια που χωρίζουν τον ίδιο από τους "προστατευομένους" του είναι πάμπολλα. Μεσολαβούν μεγάλες αποστάσεις από κότερα, εκατομύρια, κοσμική ζωή και εδώ που τα λέμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή (απαρχή πολλών άλλων προβλημάτων) προκειμένου να προσεγγίσει τους "υπηκόους" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πουλήσει θέλει. απλά και στεγνά. Ετσι ρέει το χρήμα. δεν υπερασπίζομαι κανένα αλλά το θέμα τηλεόραση για μένα έχει λήξει από καιρό. Δεν τον υπερασπίζομαι. Ιδιος όμως με άλλους είναι που κρύβονται καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή