Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σεμινάρια σπηλαιολογίας 2010





ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός όμιλος (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.) διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά το Ανοιξιάτικο εντατικό ταχύρυθμο σεμινάριο ερασιτεχνικής Σπηλαιολογίας, διάρκειας 8 εβδομάδων.
Τα σπήλαια είναι φυσικά μνημεία μεγάλης ομορφιάς και επιστημονικού ενδιαφέροντος συνήθως όμως η επίσκεψη σε ένα σπήλαιο είναι δυνατή μόνο με χρήση εξειδικευμένων τεχνικών αναρρίχησης και καταρρίχησης σχοινιών ή/και ειδικών τεχvικών κατάδυσης (σπηλαιοκατάδυση).
Επίσης για την προσέγγιση του σπηλαίου απαιτείται συχνά ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση βράχου και διανυκτέρευση στο ύπαιθρο (κατασκήνωση βάσης). Έτσι η Σπηλαιολογία συνδυάζει την ικανοποίηση της φιλομάθειας με την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, για την εξερεύνηση της άγνωστης υπόγειας Ελλάδας (σπήλαια, βάραθρα, υπόγειοι ποταμοί, λίμνες ή σιφώνια νερού). Είναι ομαδική δραστηριότητα που απαιτεί κέφι, επιμονή, υπομονή, μα κυρίως υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι το να φέρει άτομα με αγάπη για την περιπέτεια, λαχτάρα για εξερεύνηση αλλά και ενδιαφέρον για την παρατήρηση τη μελέτη και την προστασία του φυσικού κόσμου, σε επαφή με την σπηλαιολογία και να τους δώσει την κατάλληλη εκπαίδευση που :
θα τους επιτρέψει να επισκέπτονται τα σπήλαια με ασφάλεια και χωρίς να προκαλούν ζημιές σε αυτά
θα τους δώσει την δυνατότητα να συμμετέχουν στις αποστολές εξερεύνησης και καταγραφής των σπηλαίων της Ελλάδας, τις οποίες οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και οι εγγραφές θα γίνουν στο τέλος Φεβρουαρίου 2010 στα γραφεία του ΣΠΕΛΕΟ στη Ν. Μεταξα 26, Στ. Λαρίσης από 8:00 μ.μ. Τα μέλη του ΣΠΕΛΕΟ συγκεντρώνονται στο σύλλογο κάθε Τετάρτη στις 9:00 μ.μ. Το σεμινάριο ξεκινά από 17 Μαρτίου 2010 έως 19 Μαίου 2010.

Παρέχονται: τα απαραίτητα υλικά (εξαρτήσεις, κράνος, φακός, σημειώσεις, εγκόλπιο, βεβαίωση παρακολούθησης - εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητες παρουσίες)

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Ιατρική βεβαίωση καλής υγείας, (η υπεύθυνη δήλωση), ηλικία τουλάχιστον δεκαοκτώ ετών , ή από δεκαέξι με γραπτή συγκατάθεση γονέων.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για φωτογραφικό υλικό επικοινωνήστε με τον κ. Πουλάκη στο τηλ: 6944 597920
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 210-64.38.308 και στα τηλ: 6944 597920, 6949 060443 απογευματινές ή βραδινές ώρες.

8 σχόλια:

  1. Παραδίδονται και εξωσχολικά φροντιστηριακά μαθήματα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει. Τί ώρα είναι οι εγγραφές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει και ειδικό μάθημα "πώς να βγάζουμε την αρκούδα απ' τη σπηλιά";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Coffeemug:
    Οιαδήποτε ώρα του 24ώρου, η είσοδος σε σπήλαιο δε γνωρίζει χρονικούς περιορισμούς και απομακρυνόμενος από την είσοδο αισθάνεσαι σαν να είσαι σε καζίνο.
    Αν δεν έχεις ρολόι μαζί σου, δεν ξέρεις στην έξοδο αν είναι μέρα ή νύχτα.

    Άσκαρ:
    Συνήθως στέλνουμε τον πιό γρήγορο εκπαιδευόμενο για επαλήθευση, εκτός αν στην παρέα μας είναι ο κυνηγός του γνωστού ανέκδοτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ παίδες.
    Πετρή σε περιμένω στο επόμενο ε? μην ξεχνιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή