Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Συγνώμη, έχετε φωτιά?

Κάηκε πάλι η μισή Ελλάδα και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Λες και δεν πήρε ο κώλος μας φωτιά το 2007, το '05, και όλες τις προηγούμενες χρονιές.
Αλλά οι εξαγγελίες έρχονται πάντα βαρύγδουπες..."Θα κηρυχθούν όλες οι καμμένες περιοχές αναδασωτέες"... θα γίνει και καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μαύρα πένθιμα μαντήλια, θα τρίβουν τα χέρια τους όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πάλι από την αρχή.
Και πριν ο αλέκτωρ ...κακαρίσει τρίς, θα συγκεντρωθούμε για μπάρμπεκιου στο καινούργιο εξοχικό του φίλου μας εργολαβοιατροδικηγόρου στο Μαραθώνα, δίπλα στα (πρώην) πεύκα. Θα έχει και χώρο τώρα να παρκάρουμε τα τζιπ μας (ενώ πριν κάτι αναιδή κωνοφόρα δεν άφηναν χώρο σε χριστιανό να παρκάρει)
Δοθείσης ευκαιρίας, θα μιλήσουμε πάλι για την ανικανότητα της (όποιας) κυβέρνησης και την κατάντια της κοινωνίας μας, ξεχνώντας ότι αποτελούμε και μεις κομμάτι της κοινωνίας και είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια της.
Αλλά έτσι είναι ο σύγχρονος Έλλην. Καφέ, μπουφέ, εφφέ και αντίδραση από τον καναπέ.
Μη μας κόψουν το νομοσχέδιο με την απόσυρση αυτοκινήτων μόνο και τη Nova. Όλα τα άλλα τα ανεχόμαστε.
Αθάνατε Έλληναααα, ποτέ δε θα πεθάνεις... παίρνεις μισθό 800 - 1000 ευρώ και πας στο Τροκαντερό να πληρώσεις 6 ευρώ το φραπέ σου και 7 το φρεντοτσίνο της γκόμενας, πέρα το στριμωξίδι που τρως, μέχρι να βρείς τραπέζι. Και είσαι "ιν" αν γνωρίζεις τον παρκαδόρο, άσχετα αν τρέμει ο πισινός σου μη γρατζουνίσεις τη νοικιαζόμενη μπέμπα που πλήρωσες, για να εντυπωσιάσεις τη γκαρσόνα, που παρόλο που σε έχει ξετινάξει από τα μπουρμουάρ που της δίνεις, αυτή σε κλάνει και βγαίνει με ένα λεχρίτη που καβαλάει παπάκι.
Και μένεις με την απορία.....
Ρε κάψτε τα όλα να ησυχάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου