Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Μ.Μ.Ε.

Εάν τελικά είμαστε ό,τι τρώμε, τότε συμπεριφερόμαστε και όπως μας πληροφορούν.

Άλλωστε τροφή πληροφορίας αποτελούν και τα ΜΜΕ και συνήθως του χειρίστου είδους.

Αυτοσκοπός τους είναι πολύ απλά η καθοδήγηση του κοινωνικού συνόλου._

Και σας ερωτώ, θέτοντας ένα απλό παράδειγμα: Βαπτιστήκατε χριστιανοί ορθόδοξοι (οι περισσότεροι) διότι γεννηθήκατε απλώς στην Ελλάδα και όχι αλλού, ειδάλλως στην Ιταλία θα είσασταν Καθολικοί, στην Αγγλία Προτεστάντες ή Διαμαρτυρόμενοι, στην Αραβία Μουσουλμάνοι, στην Ινδία Ινδουιστές, στη Νότιο Ασία Βουδιστές ... και στον Αμαζόνιο..."κανίβαλοι!"

Ο κάθε ένας λοιπόν από τους παραπάνω θεωρεί ότι ο δικός του Θεός είναι ο πραγματικός.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο ΕΥΚΟΛΟ είναι κάποιος, με στοιχειώδη λογική και πρόγραμμα, να επιβάλλει απόψεις και να διαμορφώσει χαρακτήρες & συμπεριφορές, όταν έχει υπό τον έλεγχο του τα ΜΜΕ.

Η πανσπερμία μάλιστα των ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί σταθμοί και τηλεοπτικά κανάλια) αντί να επιφέρει ισορροπίες στην πληροφόρηση εξυπηρετεί ακριβώς το αντίθετο, την πλήρη ισοπέδωση και κυριαρχία στην πληροφορία. (Μα δεν μπορεί, το είπαν όλα τα κανάλια, το άκουσα και στο ραδιόφωνο...)

Προφανώς το έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας. Πρώτο θέμα στα κανάλια να αποτελεί το καινούργιο βρακί της Μπεζεντάκου και σοβαρό γεγονός να έπεται ή να μη γράφεται ούτε στα ψιλά των εφημερίδων.

Συνεπώς έχουμε προώθηση ψευδών, παραφουσκωμένων, παραπλανητικών και χαμηλότατου επιπέδου ειδήσεων και το γλαφυρότερο όλων τα ΜΜΕ να αυτοπροσδιορίζονται ως θεματοφύλακες της ενημέρωσης.

Θέλω να πιστεύω όμως, ότι φτάνει η ώρα της αποκαθήλωσης του κάθε λογής δημοσιογραφίσκου και του σκοπού που εξυπηρετεί, όχι επειδή επαναστατήσαμε απότομα μία πρωία, αλλά επειδή βαρεθήκαμε να μας συμπεριφέρονται ως πρόβατα.
Και ως γνωστόν, όπου υπάρχουν πρόβατα, υπάρχουν και ποιμένες (της Εκκλησίας, της κοινωνίας, της πληροφόρησης...)

ΥΓ: Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα στο οποίο περνάει κανείς τη μισή του ζωή μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρει και την άλλη μισή σωπαίνοντας γι’ αυτά που ξέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου