Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο κοντινός μας άγνωστος

Είχα καιρό να γράψω, είχα δώσει ρεπό στην πένα μου και το πληκτρολόγιο έκανε (αν και μαύρο) λευκή απεργία.
Χρειαζόμουνα εδώ που τα λέμε και λίγο χαλάρωση, ιντερνεταπεξάρτηση και χρόνο για τον εαυτό μου. Τον εαυτό μου??? Αχά!

Ευκαιρία λοιπόν να μιλήσουμε λίγο για τους εαυτούς μας. Ναι καλά ακούσατε, να μιλήσουμε για αυτόν τον κοντινό άγνωστο, τον εαυτό μας.
Αυτόν που νομίζουμε ότι ξέρουμε και τον ορίζουμε αλλά συνήθως μας ξαφνιάζει με τις συμπεριφορές του.

Το ότι κατοικοεδρεύει μέσα μας δε σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται και εγκάρδιος φίλος μας. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Αν δεν μπορούμε να τα βρούμε πρώτα από τον εαυτό μας και με τον εαυτό μας, πώς θα τα βρούμε με τους υπόλοιπους?
Εντάξει συμφωνώ, δεν τον διαλέξαμε, μας έτυχε, όπως μας έτυχε και η αρχοντομουτσουνάρα μας, τουλάχιστον ας συμβιβαστούμε μαζί του.
Στο κάτω κάτω της γραφής αυτός είναι ο πραγματικός... ο ενστικτώδης, ο ευέξαπτος, ο συναισθηματικός, ο ιδιόμορφος, μερικές φορές ίσως και αυτοκαταστροφικός.
Το άλλο, το κοινωνικό δημόσιο πρόσωπο, είναι το προσωπείο που έχουμε καλλιεργήσει για να καλύψουμε τις ανασφάλειες μας και τα ελαττώματα μας.

Όσο πιό πολύ ομοιάζουν αυτά τα δύο τόσο πιό πολύ βρισκόμαστε σε ψυχική ισορροπία και ηρεμία.
Το ένστικτο έναντι στη λογική.
Μιά λογική που τις περισσότερες φορές είναι μία κατασκευασμένη παρωπίδα που υπόκειται στους ηθικούς νόμους της κοινωνίας που μεγαλώσαμε και αποτελεί τροχοπέδη στα θέλω μας. Σπάστε επιτέλους τις αλυσίδες και τα δεσμά που στραγγαλίζουν το κεφάλι σας. Απελευθερωθείτε!

Μη φυλακίζετε τα θέλω σας, μην καταστρέφετε τα όνειρα σας πριν καν γεννηθούν. Οτιδήποτε μας ευχαριστεί θεωρείται κατακριτέο. Είμαστε επηρεασμένοι από θρησκόληπτες αντιλήψεις αιώνων, νομίζοντας ότι τα ένστικτα μας είναι αμαρτωλά. Όχι λοιπόν, καλώς ή κακώς με το ένστικτο ενεργούμε στο 90% των ενεργειών μας, έτσι είμαστε "κατασκευασμένοι" είναι στο dna μας.

Τα σαβουάρ βιβρ, τα κάθε λογής γαλλικά κολλέγια, οι ώρες των κατηχητικών με τη χριστιανική δουλική κατήχηση, αρκετοί ηθικοί άγραφοι νόμοι είναι οι κρίκοι της αλυσίδας που οφείλουμε στον εαυτό μας να σπάσουμε.
Πως θα το καταφέρετε? Θα ξεγελάσετε το μυαλό σας χρησιμοποιώντας το ανάποδα. Ανακαλύψτε τη λογική της αυτόγνωσης & παραμερίστε κάπου την αυτοκριτική.
Η αυτόγνωση είναι η οδός της αλήθειας, η αυτοκριτική εξ ορισμού παραπέμπει σε απολογία.

Και μη μου πείτε ότι ενεργείτε και συμπεριφέρεστε όπως θέλετε και αισθάνεστε γιατί δε θα σας πολυπιστέψω.
Μη δυστυχείτε για τους άλλους ή για την τετράγωνη ψυχρή λογική που μας έχουν επιβάλλει. Μη γεμίζετε περισσότερους κανόνες το κεφάλι σας. Αφεθείτε...νιώστε...αισθανθείτε...ερωτευτείτε...
Η ζωή είναι μικρή, πολύ μικρή και δυστυχώς μόνο ΜΙΑ!
Ξεφύγετε, πως?
Δε συνηθίζω να δίνω μασημένη τροφή, τεμπελιάζει το μυαλουδάκι μας, σκεφτείτε κάτι, οτιδήποτε νομίζετε ότι θα σας χαροποιήσει... Αλλά μη μείνετε μόνο με τη σκέψη, υλοποιείστε το.
Αποφεύγετε πχ δια ροπάλου την τηλεόραση. Αποβλακώνει!!!
Ακούστε αν θέλετε ειδήσεις από το ραδιόφωνο.
Όποτε μπορείτε κάντε έναν περίπατο στη φύση (βουνό, παραλία, άλσος ότι υπάρχει πλησίον σας)
Ανοίξτε το καρνέ των τηλεφώνων σας και τηλεφωνείστε σε κάποιον φίλο/η σας που έχετε καιρό να τον ακούσετε, θα χαρείτε και οι δύο.
Χαμηλώστε το φωτισμό στο σπίτι, κλείστε τα παράθυρα για ηχομόνωση και αν δεν έχετε ζεύγος για να βγάλετε τα μάτια σας, ανοίξτε ένα άλμπουμ φωτογραφιών και ξεφυλλίστε το. Θα επανέλθουν μνήμες και συγκινήσεις. Αν σας έρθει κλάψτε ελεύθερα, θα νιώσετε καλύτερα.

Το βιντεοτράγουδο που ακολουθεί, το αφιερώνω σε όσους/ες νιώθουν εγκλωβισμένοι.
Το σφυρί σπασίματος να ψάξουν να το βρούν μόνοι τους.
Επειδή το φόρτωμα στο γιουτιούμπι τώρα τελευταία αυνανίζεται ασυστόλως (και καλά κάνει γιατί έτσι νιώθει κι αυτό ελεύθερο & ανάλαφρο) παραθέτω τη URL διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=RoDu6Um985k

51 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Το τρέξιμο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που κρατά μια ζωή ολόκληρη, δεν σου δίνει και πολλές ευκαιρίες ν' ασχοληθείς με τον εαυτό σου και με άλλα πράγματα σημαντικά που θα σε κάνουν να νιώσης καλύτερα και να γίνης καλύτερος.
    Όταν αρχίζεις να ηρεμείς λίγο και έχεις το χρόνο να σκεφτείς λίγο παραπάνω τί έχεις καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια , τί σημααντικό έκανες, σούρχεται ή να βάλης τα κλάματα ή να φτύσης τον καθρέπτη που κυτάς. Λές θα φροντίσω, όσα έχω παραμελήσει, όσα παίρνουν ακόμη διόρθωμα, να τα κάνω από τώρα και μετά. Και σε πιάνει απελπισία γιατί βλέπεις πως δεν σου φτάνει ο χρόνος που σου απομένει. Δεν προλαβαίνεις πιά.
    Γι' αυτό έχει σημασία να πάρεις νωρίς χαμπάρι τί γίνεται. Να ξεκινήσης πιο νωρίς αν θέλεις να διορθώσης κάτι. Όχι τώρα που έχει ξενινήσει η αντίστροφη μέτηση.
    Κωστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε ξέρω με ποιά-προσωπική-αφορμή έγραψες αυτό το ποστ, αλλά μ' αρέσει....Πάω ν' ακούσω το τραγούδι, σφυρί δε χρειάζομαι, αν χρειαστώ εκτόνωση, θα τραγουδήσω δυνατά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια τα λες φιλε μου Κανιβαλε... προσυπογραφω αλλα..(σιγα μην ελειπε το αλλα).μου λειπει η βαριοπουλα, οχι σφυρι.. βαριοπουλα, παραεγινε βαρυς ο καθρεφτης μου και θα δυσκολευτω να τον κανω κομματια...Υποσχομαι ομως να προσπαθησω, με αφυπνησες...
    Καλημερες...καλημερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παλιοκαθρέφτης!!!

    θα τον σπάσω καμιά ώρα!

    Έχεις απόλυτο δίκιο....

    :(((

    με προβληματισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μ'αρεσει η σκεψη σου...αν οντως τη θεωρια την κανεις και πραξη ειναι ο σωστος συνδυασμος...
    μονο που σ'αυτη την περιπτωση,οσο πιο πολυ μοιαζει το αληθινο μας προσωπο με το δημοσιο,τοσο πιο σνομπ ή ακομα και αντικοινωνικος μπορει να χαρακτηριστεις απο διαφορους ανεγκεφαλους...αυτο εχω εισπραξει εγω τουλαχιστον, οσα χρονια ειμαι με το σφυρι στο χερι...

    pretending

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kι αν, λέω αν, αυτό που μας κρατάει δεν είναι απαραίτητα η λογική, οι κανόνες που διδαχτήκαμε ή το σαβουάρ βιβρ, αλλά ο φόβος; Ο φόβος ότι αυτός ο μπαγάσας μέσα μας, τέτοιος που είναι, τέτοια που θέλει, αργά ή γρήγορα θα μείνει μόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μεγάλες αλήθειες έγραψες φίλε μου!
    ο καθρέπτης είναι πολύ σύντομος, χρειζόμαστε καθρέπτη στην ψυχή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω απολυτα μαζι σου και λεω και κατι παραπανω...Μη κολλατε σε παλια γεγονοτα και λαθη..μην στενοχωριοσαστε για οικονομικους λογους ...Κανενας λογαριασμος δεν θα πληρωθη οσο και να στενοχωρηθητε ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ πολυ ΧΟΡΕΨΤΕ ειναι αληθεια πολυ χαλαρωτικο και φτιαχνει φοβερο κεφι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και κατι ακομη
    δοκιμαστε να ζησετε χωρις καμμια ιδιοκτησια...
    Χαριστε τα ολα....Μεινετε λεφτεροι
    Μη μου πητε τα παιδια σας πως θα ζησουν...
    Χαριστε οτι εχετε στα παιδια σας...
    Μα αν τιποτε τωρα δεν εχω αλλα φτιανω για τα παιδια μου
    Τοτε τα παιδια σας ειναι ΧΑΖΑ περιεργως αφου γεννηθηκαν απο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ γονεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Naturedigital
    Κωστή είναι γεγονός ότι οι ρυθμοί στην εποχή που ζούμε και κινούμαστε είναι εξαντλητικοί.
    Αυτό βέβαια εξυπηρετεί τα κάθε λογιών "αφεντικά" μας, που απεχθάνονται να έχουμε ελεύθερο χρόνο, όποιος έχει ελεύθερο χρόνο κάποια στιγμή θα σκεφτεί, σε αντίθεση με κάποιον υπερχρεωμένο που δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι από τα χρέη. (αυτό τώρα γιατί μου θυμίζει κάτι?)
    Πάντως σε όποια κατάσταση ή ηλικία και να είμαστε, ποτέ δεν είναι αργά για επαναπροσδιορισμό φιλοσοφικής αντίληψης & αντιμετώπισης της ζωής.
    Την καλησπέρα μου και από μένα.


    Pink Fish
    α τραγουδήσεις δυνατά?
    Κάπως έτσι ξεκίνησαν νομίζω και οι Pink Floyd!


    Κατερίνα
    βαρύς καθρέφτης=βαριά ποτά, βαριά τσιγάρα
    Τον καθρέφτη της ψυχής μας μόνοι μας τον χτίζουμε, μόνοι μας πρέπει και να τον κατεδαφίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Coula
    σιγά τα ωά!
    Με Ρουβά τους σπάς εσύ τους καθρέφτες σου? :)))


    Άσκαρ
    Αγαπητέ έχεις δίκιο, μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι λένε, αλλά δυστυχώς πτώχευσε το πνεύμα μου.
    Αλήθεια σου έδωσα συχαρίκια για το πτυχίο σου?


    Ανώνυμε
    Το τίμημα της προβολής του πραγματικού μας εαυτού στην κοινωνία, συνήθως πέφτει λίγο βαρύ.
    Έχει όμως ένα μοναδικό χαρακτηριστικό πλεονέκτημα, δε χρειάζεται να προσποιούμαστε, κερδίζουμε έτσι άπειρο χρόνο που θα τον αφιερώναμε σε καταστρώσεις φανταστικών σεναρίων, δολοπλοκών και λοιπών παραπλανητικών ενεργειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποτύπωμα
    Φόβος. Γι αυτό τον έχουνε δαιμονοποιήσει από παλιά.
    Όποιος σπέρνει έντεχνα το φόβο κυριαρχεί.
    Είναι άλλωστε η αφετηρία όλων των θρησκειών.

    Να φοβούμαστε την απόρριψη?
    Τότε πρέπει πάντοτε να προσποιούμαστε και να συμβιβαζόμαστε. Αξίζει?
    Καλύτερα δεν είναι να αφηνόμαστε, να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να μας καταλάβουν έτσι ώστε να αποφασίσουν και αυτοί και εμείς αν πράγματι ταιριάζουμε?


    Ria
    καθρέφτη καθρεφτάκι μου πες μου ποιός είναι πιό όμορφος, εγώ ή ο κανίβαλος? :))
    Οι εξετάσεις έχουν ημερομηνία λήξης? Μπαγιάτεψαν! :))


    Μαχαίρης
    Συμφωνώ αγαπητέ μου, άλλωστε τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μιλάω για το φόβο του να αφεθεί κανείς.. Αλλά το να ξέρεις ήδη ότι αυτο που είσαι, την ουσία σου, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι, χωρίς ούτε ενα τόσο δα φτιασίδι, δεν μπορεί να την αντέξει κανείς. (έχεις δοκιμάσει ποτέ να μιλάς για ολόκληρη μέρα χωρίς να πεις ούτε το παραμικρό ψεματάκι; Είναι σχεδόν απάνθρωπο.)

    Και δεν μιλάω επίσης για τον φόβο της απόρριψης. Για το φόβο της μοναξιάς μιλάω. Είναι διαφορετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο δρόμος για την Κολαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις!
    για να ζήσεις καλά πρέπει να αντιμετωπίσεις πρώτα όλες εκείνες τις ασυνείδητες αιτίες που δεν σου επιτρέπουν να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά από "ρεπό" πράγματι έρχεται η έμπνευση της ... ελευθερίας, χαχα

    Πολύ καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αποτύπωμα (να σε λέω χαιδευτικά χνάρι?)
    Όχι όπως ακριβώς το θέτεις, αλλά έχω δοκιμάσει να μιλήσω ψεύτικα κούφια λόγια και να αισθάνομαι άσχημα και μικροσκοπικός όλη την εβδομάδα.
    Η μοναξιά δεν ξεκινά από την απόρριψη (εκτός αν εννοείς την αποξένωση και από τον εαυτό μας)



    Coula
    όπως βολεύεται ο καθένας :))
    Δε με λες, πάλι σε τσόντες έμπαινες και "κράκαρε" το μπλογκ σου?



    Maya
    Νομίζω ότι αυτό είναι ουτοπία, δλδ υποθέτουμε ότι μπορούμε ως δια μαγείας, να εξαφανίσουμε μονομιάς όλες τις γενεσιουργικές αιτίες που προκαλούν τα σημερινά προβλήματα μας.
    Θα είμαστε ευτυχισμένοι? Όχι, διότι αυτομάτως με την εξαφάνιση του συγκεκριμένου προβλήματος κάποιο άλλο καινούργιο έρχεται για να προστεθεί στη λίστα.
    Είναι στη φύση μας. ΠΟΤΕ δε θα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί απλούστατα είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΙ!
    Μια ζωή τρέχουμε και κυνηγούμε το άπιαστο και μόλις νομίζουμε ότι πλησιάζουμε μας ξεφεύγει πάλι.
    Άθελα μας έχουμε γίνει μοντέρνοι Σίσυφοι.
    Και όλα αυτά γιατί κάθε άνθρωπος αποτελεί τον δικό του κόσμο.
    Ο κόσμος (περιβάλλον) που υπάρχουμε και ζούμε είναι ίδιος, αλλάζει απειροελάχιστα μέρα με τη μέρα σε βαθμό που αδυνατούμε να τον καταλάβουμε.
    Κι όμως μιά μέρα είμαστε χαρούμενοι την άλλη λυπημένοι, τι φταίει?
    Οι συνθήκες θα πεις....
    Δε νομίζω, ΟΛΑ είναι δημιουργήματα του μυαλού μας, το θεωρούμε απόλυτο αλλά είναι τόσο πλάνο.
    Όταν είσαι πχ ερωτευμένος αγαπάς όλο τον κόσμο, χαμογελάς... και δεν έχει αλλάξει τπτ
    ΟΥΤΟΠΙΑ ή όπως το μεταφράζω σε κανιβαλική ελεύθερη μετάφραση αέρινα παιχνίδια του μυαλού.
    Παρασύρθηκα, αυτό αποτελεί ανάπτυξη για άλλο θέμα.


    meggie
    Ποιός καλός άνεμος σε έφερε στο μπλόγκι μου? :))
    Καλή επιτυχία στην κόρη σου, εγώ προπονούμαι για του χρόνου για τη δικιά μου.

    ΥΓ: Θέλω να πιστεύω ότι δε θα μείνω/μείνουμε στην έμπνευση αλλά στην υλοποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. xaxa μια χαρά είμαι πιά.. για τους γύρω μου ανησυχώ.. δε θα το αναπτήξω.. :):)
    καλώς σας βρήκα.. :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. koulpa
    Καλώς σε συναντήσαμε, μακάρι να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από τη γιαγιά Αντιγόνη σε βρήκα.
    μμμ, όση προπόνηση κι αν κάνεις το πράγμα δεν παίζεται, εγώ το έχω ξαναπεράσει αλλά και πάλι είναι ζόρι να βλέπεις το παιδί σου να δοκιμάζεται υπό τέτοιες συνθήκες, μην το αναλύσω περισσότερο τώρα τι εννοώ.

    Πάντως και η έμπνευση ... αποζημιώνει έστω κι λίγο.

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απολαμβάνω το τραγουδάκι. Πριν λίγες μέρες πήρα μια σοβαρή απόφαση. Να μην κάνω ένα τεράστιο βήμα που θα μου γ...... το τώρα αλλά θα ήταν καλό για το μέλλον. Αποφάσισα να ζήσω το τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγω φιλε μου Κανιβαλλε....

    Τον ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ εμπιστευομαι...

    Ποτε δεν με προδοσε (πενηντα πεντε χρονια τωρα):
    Θεωρω οτι ειναι ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ διοτι πηγαζει ...ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

    ...Ο ΕΡΩΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ,ΜΕΡΙΜΝΑ...(πρεπει να ειναι παρεργο,ενω η ΜΑΛΑΚΙΑ κυριως εργο).

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...και κατανοηση στον απεγνωσμενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. meggie
    Αφετηρία πάντων η έμπνευση


    Coffeemug
    Ελπίζω και εύχομαι να έκανες το σωστό.
    Εδώ που τα λέμε έχουμε γεράσει περιμένοντας ένα καλύτερο αύριο που δεν έρχεται ποτέ.



    iamaticus
    Συμφωνώ και επαυξάνω, διότι η χείρα μου ΠΟΤΕ δε μου γκρίνιαξε, δε μου έκανε σκηνή, δε ζηλεύει, δε νιώθει ανασφάλεια, και ποτέ δεν είχε πονοκέφαλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. “Αφεθείτε...νιώστε...αισθανθείτε...ερωτευτείτε...” Απλή απορία: πώς δένει αυτό με την τόσο ξεκάθαρη προτίμηση στον αυνανισμό; Αφού το χέρι σου έχει όλα αυτά τα προσόντα που απαριθμείς, εμάς γιατί μας προτρέπεις να ερωτευτούμε; J

    Όσο για τον αρχινισμένο μας διάλογο: δεν μίλησα εγώ για μεγάλα και κούφια λόγια. Μιλάω για όλα εκείνα τα μικρά, ανώδυνα, κατά συνθήκην ψεύδη που λέμε καθημερινά (άσχετα αν δεν εκφράζουν τον βαθύ εαυτό μας) για να μην πληγώνουμε αδίκως τους γύρω. Ή έστω την αποσιώπηση της αλήθειας για τον ίδιο λόγο.

    Επίσης: απόρριψη εγώ θεωρώ αυτό που κάνουν ούτως ή άλλως οι πολλοί που δεν με γουστάρουν και ποτέ δεν ήταν (ούτε και τους θέλησα) φίλοι μου. Υπάρχει όμως και η περίπτωση των λίγων που αφήνεις κοντά σου και σε γουστάρουν και σ’ αγαπάνε όμως, αν τους ξεφουρνίσεις αυτό που είσαι, τελείως αφτιασίδωτο, απλά δεν σε αντέχουν. Θέλουν να είναι εκεί, αλλά δεν μπορούν.

    ΥΓ: Πνευματώδες αυτό με το χνάρι, αλλά δεν είμαι των υποκοριστικών και των χαϊδευτικών. Αν ποτέ χρειαστεί να.. «χαϊδευτούμε» έχω να σου προτείνω πολύ καλύτερα ονόματα J

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (είναι και περίεργο το σχήμα ;-) εκεί που εμφανίζεται J στο σχόλιό μου, έπρεπε να ήταν απλό γελάκι. Τέτοιο δλδ :-) Δεν ξέρω ποιος ιντερνετικός δαίμονας το παραμόρφωσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (Απο)τύπωμα
    Όσον αφορά την αυτοικανοποίηση, νομίζω είναι προφανής ο διαχωρισμός αστείου και σοβαρού.
    Για να το συνδέσουμε όμως με την κουβέντα μας, είναι και το αποτέλεσμα της μοναξιάς μας :)))

    Τώρα για τα "κατά συνθήκην ψεύδη" ή "κατ' επιλογήν απόκρυψη αλήθειας" νομίζω όλοι μας λίγο πολύ (ηθελημένα ή άθελα μας) το κάνουμε, προκειμένου να μη δυσαρεστήσουμε κοντινά μας φιλικά πρόσωπα.
    Το θέμα είναι η απόσταση που χωρίζει αυτό που πράγματι αισθανόμαστε με αυτό που ξεστομούμε.
    Με άλλα λόγια το παραπάνω να αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, ειδάλλως καταντούμε άπειροι ισορροπιστές σε τεντωμένο σχοινί, που σε περίπτωση στραβοπατήματος εμείς είμαστε αυτοί που θα έχουμε φάει τα μούτρα μας.

    "Θέλουν να είναι εκεί, αλλά δεν μπορούν" Δοκιμασμένο ή αποτελεί θεώρημα σου? Δοκίμασε τους. Αν δεν τους δοκιμάσεις τους αδικείς, αν είναι καρατσεκαρισμένοι δεν κάνουν για σένα (ή εσύ γι αυτούς)
    {Βλέπεις πόσο απλά είναι τα θέματα για κάποιον που βρίσκεται έξω από συναισθηματικές παρενέργειες?} :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλό φαίνεται το τελευταιο, αλλά είναι υπεραπλουστευμένο. Δεν είναι θεώρημά μου, αλλά ούτε και θα το εξηγήσω περισσότερο γιατί ό,τι κι αν σκέφτομαι, γραμμένο έτσι δημοσίως, ακούγεται σαν κλάψα. Πολύ μακριά απ' αυτό που επιδιώκω δλδ. :-))

    ΥΓ: Αν πάντως οι δικοί σου, αυτοί οι λίγοι που σ'αγαπούν και μένουν πάντα κοντά σου, το καταφέρνουν χωρίς να κάνεις καμιά απολύτως "υποχώρηση απ'τον εαυτό σου", είσαι πολύ τυχερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ (ΑΠΟ)ΤΥΠΩΜΑ...


    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟ. (...Αν βεβαια η φυση προεβλεψε και τετοιο ον να υφισταται!!!).

    Να γινω σαφεστερος:
    ..τον ΕΡΩΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ (το λενε τα τραγουδια ας πουμε).
    ΤΗΝ..... ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ!!!

    ...πιστευω με τις σοφιες μου να ικανοποιηθηκατε βραδυατικο.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μη ξυπνησω το πρωι με καμια μουτζα (απο)τυπωμενη στο μετωπο!!!

    ευχαριστιες...(ΑΣΤΙΕΥΟΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αποτύπωμα
    Το συναίσθημα έναντι στη λογική.
    Αυτό που πρέσβευα πιό πάνω. Οι έξω από το χορό θα σε συμβουλέψουν "λογικά" δε δεσμεύονται από συναισθηματική φόρτιση.
    Εσύ όμως, να κάνεις αυτό που νιώθεις και αγαπάς, ακόμη και αν αυτό η "λογική" σου το θεωρεί λάθος.
    Έχουμε το απόλυτο δικαίωμα στα θέλω και στα λάθη μας, έτσι ζούμε και δεν υπάρχουμε απλώς.


    iamaticus
    Από τον αγενή κανίβαλο? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με μπερδέψατε. Πώς τα ανακατέψατε όλα μαζί;
    Δεν ξέρω για τον φόβο της μοναξιάς και που σε οδηγεί όμως ξέρω ότι η κοινωνικότητα είναι εσωτερική μας ανάγκη. Καλός και ο αυνανισμός αλλά ακόμα καλύτερη και η παρέα. Αλλωστε τί κάνουμε όλοι εμείς εδώ; Μήπως αυτό που μας οδηγεί να κάνουμε βόλτες ο ένας στις σκέψεις του άλλου είναι η ανάγκη για επικοινωνία; Και τελικά γιατί την καλύπτουμε εδώ και όχι κάπου αλλού; Ή ΚΑΙ κάπου αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε! Τόσο άτεγκτο ακούγομαι, το (απο)τύπωμα; :-) Τι συγνώμες μου ζητάτε; Είμαι πολλά, πάντως μητροπολίτης δεν είμαι! Κι ούτε απαραίτητα διαφωνώ με την άποψη περί έρωτος και ικανοποίησης. Απλά μου φάνηκε αστείο –και ως αστείο το επισήμανα, κατά βάση- από τη μία να προτρέπεις κάποιον να ερωτευτεί και από την άλλη να του λες ουσιαστικά «που να μπλέκεις τώρα, ρε φίλε! Δεν είναι πιο σίγουρο το χέρι σου;» :-)))

    Δεν μουτζώνουμε, γιατρέ μου! Είναι κατά των αρχών μας! ;-)

    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μου ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΡΕ .....ΑΓΡΙΕ ΣΑΡΚΟΦΑΓΕ!!!

    .....τη σοφια και το αχτυπητο χιουμορ σου να διαφυγω....
    ΜΕ ΠΙΟΥΡΕΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ...Ο ΜΑΥΡΟΣ!!!

    με βαθια ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!

    ...εγω ΚΛΑΝΙΑΡΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ στη γοητεια του ΤΕΡΑΤΟΣ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ....ΩΕΩ ΕΕΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. και μια σημειωση ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΠΑΛΙ:

    ΚΛΑΝΙΑΡΗΣ:Ο ΕΚΠΕΜΠΩΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑ ΑΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΝΙΒΑΛΛΕ ...
    θα θεωρησω τιμη μου να με επισκεφθεις και να με σχολιασεις στο blogaki μου που ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΣΕΧΕ!!!(απο γιατρο...σου λεω- ΑΝΘΡΩΠΟ με σαρκα και οστα-για σουπα!!!).

    Ελα το ΚΑΖΑΝΙ ΑΝΑΨΕ!!!!γουσταρω!!!
    (ΔΕΣ ΗΧΟΥΣ ΑΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ) www.iamaticus.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Coffeemug
    ανάγκη ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α ς !!
    Πολύ σωστά το έθεσες.
    Διότι επικοινωνία = κοινή συνισταμένη απόψεων ή σε αντίθετη περίπτωση πολιτισμένος διάλογος με επιχειρήματα (τυχόν αναθεώρηση πεπαλαιωμένων απόψεων), κατανόηση, αλληλοσεβασμός (στοχασμών - ιδεών)


    Αποτύπωμα
    Δε φταίμε εμείς αν διάλεξες νικ νέιμ ουδετέρου (απροσδιόριστου) γένους


    iamaticus
    Με κάνεις και κοκκινίζω (συνήθως κοκκινίζω όταν μου έρχεται να κλάσω μπροστα σε κόσμο και σφίγγομαι) με τα σχόλια σου.
    Σε έχω επισκεφτεί πριν μου το πεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα τι σχέση έχει το ουδετέρου γένους νικ νέιμ μου με τις συγνώμες; Με το φύλο πάνε οι συγνώμες;

    Όσον αφορά την υπόλοιπη συζήτηση...πλάκα έχει, αλλά προσωπικά, την έχασα τη μπάλα :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τύπωμα(από)
    Αν έχασες την μπάλα σου πάντως εγώ δεν την πήρα.
    Για συγνώμες και λοιπά παθολογικά στον ντόκτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΟΦΕΙΛΩ τωρα να σας ΑΠΟΔΕΙΞΩ το ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΥ.....

    Συ λοιπον ΚΑΝΙΒΑΛΛΕ...την αδαμαντινο κονιορτον του σκελετου μου....ΚΑΤΑ ΓΗΣ ΠΤΥΣΕ!!!
    ...και απελθετω ω δαιμων!!!!(σκορδα και ασβεστη).

    Συ δε αγνη νυμφη(ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ), τολμησασα Κανιβαλλους τε και ΙΑΜΑΤΙΚΟΥΣ (ΔΗΘΕΝ)δαιμονους και τριβολους να συναναστρεφεσαι...

    Ετοιμασου τας ΗΔΟΝΑΣ της ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ να απολαυσεις.
    ....Γευσου ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΥΝ ΦΑΛΛΟΝ της ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΥ:

    ...Και ερωτα να καμωμεν...ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΟΧΙ ΕΝΣΤΙΚΤΙΚΗ-ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ (οπως στα ζωα)...ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥΝΤΕΣ.. ΣΤΥΣΕΙΣ ΛΑΜΠΡΑΣ ΕΠΙΤΥΝΧΑΝΩΜΕΝ!!!!

    [...αυτο οι ψυχιατροι το λενε λεπτα,για να μην προσβαλλουν τους πελατες τους:ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΝ.]

    ...μεταξυ μας οι γιατροι το λεμε:
    ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ (εραστων)ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΦΑΣΗ ΓΑΜΗΣΙΟΥ!!!
    ...κατι τετοια κολπα συντηρουν: ΓΑΜΟΥΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΧΡΙΣΤΟΗΘΕΙΕΣ,ΑΓΝΟΤΗΤΕΣ και προπαντως τη ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΥΝΟΥΧΗΘΕΝΤΟΣ...ΦΑΥΝΟΥ μεσα μας!!!

    Γι αυτο η μαλακια ειναι ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΓΟ...
    ...ενω το ΓΑΜΗΣΙ ΠΑΡΕΡΓΟ!!!

    ...Συ δε σεβαστη ΙΕΡΕΙΑ coffeemug....

    ΡΙΞΕ ΣΤΟ: YOU TUBE: "Το απογευμα ενος ΦΑΥΝΟΥ" του Claude Debussy,KAI ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ...ας ξαπλωσουμε αρχικως...ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ....(φαντασιωθειται ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ!!!)
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ....εεεεε τωρα σας επεισα ποιος εχει τη ΜΠΑΛΑ!!!

    ....ο χοντρομπαλας γιατρουλης (ΕΙΜΑΙ 160 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΚΑΙ 150 ΚΙΛΑ) που ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ....διαδικτυακες εκτελω!!!

    ...Ολους σας ευχαριστω για το συναρπαστικο παιχνιδι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κανίβαλλε, δεν κατηγόρησα κανέναν για τη μπαλλίτσα μου.. Ένα αστειάκι έκανα για να δηλώσω τη αδυναμία ΜΟΥ να παρακολουθήσω επακριβώς τη συζήτηση..

    Ιαματικέ, δεν έχω καμία αντίρρηση ότι συμβαίνουν τα όσα λες, και ότι έχουν σώσει κόσμο. Η μόνη μου αντίρρηση (κι αυτή από προσωπική εμπειρία κι όχι με κάποια επιστημονική εξήγηση) είναι στο ότι, άσχετα με το τι ονομάζεις έργο και τι πάρεργο, για μένα πάντα, ούτε τα σκέτα γαμήσια, ούτε ο καλύτερος αυνανισμός του κόσμου, μου προσέφεραν ποτέ έστω και τη μισή ευχαρίστηση σε σχέση με το να κάνω έρωτα όταν είμαι ερωτευμένη. Ακόμη κι όταν η τεχνική δεν ήταν τέλεια.. Απλά είναι άλλο πράγμα. Για μένα παντα..

    Επίσης, όπως λέει και το σχετικό ανέκδοτο "καλή η μαλακία, αλλά με το γαμήσι γνωρίζεις και κόσμο" :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. iamaticus
    Τι άλλο να προσθέσει κανείς σε αυτή τη λογοδιάρροια? :))


    Αποτύπωμα
    Αστειάκι έκανες? Εδώ είμαστε σοβαρό μπλόγκι, δεν τα σηκώνουμε τα αστεία! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. κανίβαλε, κάτι τους δίνεις και πίνουν δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ:
    Εδω μπηκα με την προτροπη του φιλου μου ΜΑΧΑΙΡΗ.

    Πισω απο το γραμμα...ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ...και ειπα να ΠΑΙΞΩ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΖΑΒΟΛΙΕΣ,ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ.
    ...Δε με διαψευσατε!!!

    ...Ειμαι πια μεγαλος ...για να τρεξω στις αλανες,μετ αλλα τα παιδια!!!Δε με παιζουν...

    ...Βεβαιως τον ΕΡΩΤΑ και τις ΜΥΧΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΠΑΣΧΩ....

    ...ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ:
    Τον φιλοξενο- σοφο Κανιβαλλο,την εκλεκτικη,ευαισθητη (Απο)τυπωμα,την παλια μου φιλη που βαθεια εκτιμω Coffeemug...

    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ (ευχαριστιες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγώ πάλι βρέθηκα εδώ κατά λάθος! Αλλά είχε πλάκα και μου άρεσε :-) Κι ας μου τα χώνετε (μερικοι), χωρίς λόγο :-Ρ Σχωρνάτε με που δεν έχω κι εγώ δικό μου μπλογκ σας τις αφεντιές σας! Πολύ θα το'θελα..αλλά τεμπελιάζω η άχρηστος...Εξ ου και πολύ σας θαυμάζω όλους εσάς που τα διατηρείτε έτσι ωραία και βρίσκετε καιρό και κουράγιο και γράφετε και κυρίως που σκέφτεστε. Με ή χωρίς μπλογκ όμως, θέλω κι εγώ να παίξω μ'άλλα παιδάκια.

    Και την δική μου καλημέρα!

    ΥΓ: Μερσί, Ιαματικέ, για τα επίθετα. Εκλεκτική είμαι σίγουρα. Aλλά πού να δεις και τη μαμά μου! :-D :-D
    ΥΓ2:Κανίβαλλε! Προς θεού! Μη τα σηκώνεις τα αστεία! Πρόσεχε τη μέση σου! Άσ'τα να κάθονται εκεί απλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι

    Κανίβαλλος και ντόκτορ σε συζητήσεις επιπέδου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, προβολών τσόντας και λοιπών κοινωνικοπολιτικοπολιτισμικοοικονομικων προβλημάτων!

    Μαχαίρη να μην κάνεις παρέα μαζί τους! Θα σε χαλάσουν και σένα!

    Κανιβαλλάκι, καλά είναι το μπλοκ μου.......νομίζω δηλαδή.....Όσο για τις τσόντες όλοι τις είδατε, γιατί όχι κι εγώ;;;;

    Να μαθαίνω κιολας πως τυλίγουν μια φάλαινα σε δίχτυ...
    απαπαπαπα

    Φιλιά πολλάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Coffeemug
    κανίβαλοι & γιατροί που φωνάζουν δε δαγκώνουν :))


    Αποτύπωμα
    Δε τα σηκώνω, κάθομαι πάνω (και όχι κάτω) από την μπάρα, διότι ως γνωστόν, όποιος σηκώνει πολλά αστεία την καβάλησε την μπάρα (τάμπλεξα ε?)


    Coula
    Με δίχτυα & φάλαινες δεν πολυασχολούμαι (δεν έχω χρόνο μάτια μου) κανά παραγάδι με 10άρα μάνα και 6άρι παράμαλο (κόρη) αμολάω που και που, αλλά απ' ότι μου λένε ψαρεύω σε θολά νερά. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Cula said.. "Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι"

    καλο κι οχι culo!
    σε πηρανε ειδησι kanivallακο χιχιχι! που να πιασουν και οι ζεστες.. ευτυχως η kanivalloπαρεα αυρα δροσερη, την ευχαριστω, μου φτιαχνει τη μερα..
    φιλακι μισο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ε
    είσαι αερικό, έρχεσαι φεύγεις στις μύτες, ούτε που ακούγεσαι!
    Το άλλο μισό από μένα για να ολοκληρωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. από τότε που άρχισα να νιώθω το καταστάλαγμα του χαρακτήρα μου κ να έρχεται σε ισορροπία ο εαυτός μου κι εγώ, υιοθέτησα αυτά που λες κι εσύ...

    μακάρι να το κάνουμε όλοι μας, γιατί προέχει η ισορροπία μας και η δική μας γαλήνη. αν την είχε όλος ο κόσμος, δε νομίζεις πως θα' ταν πολύ καλύτερος? και γαμώ θα τανε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. maria
    δυστυχώς ενώ ένας μόνο κούκος δε φέρνει την άνοιξη, ένας παπάρας να βρεθεί φέρνει τα πάνω κάτω.
    Με το γοργόν και η μετακίνηση σου στη νύφη του Βορρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή